Osmáci a deváťáci v Poslanecké sněmovně v Praze

Dne 26. 9. 2018 se žáci 8. a 9. tříd vydali  pod vedením p. uč. Ivony Přechové, Šárky Smejkalové a H. Štumarové do Prahy. Plány byly veliké – návštěva Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, procházka po Praze.

Nejdříve jsme vystoupili z autobusu na Hlavním nádraží Praha a metrem a po svých jsme se přesunuli na Malostranské náměstí. Tam už na nás čekala asistentka poslance Kaňkovkého, Dagmar Hosová. Ta předala jednu půlku pracovnici informačního centra a druhá půlka spolu s ní vyrazili za panem Vítem Kaňkovským (poslancem PS, lékařem – ortopedem, dříve primářem a ředitelem nemocnice, žijícím se svou rodinou v Třešti).

Obě skupiny zhlédly krátký film o PS a obě si prohlédly paláce, kde sídlí PS. Také jsme měli možnost nahlédnout na balkon i přímo do lavic poslanců v jednací místnosti PS. Velmi zajímavá byla beseda s panem Kaňkovským, který ve svém nabitém programu našel čas, aby se s našimi žáky setkal, a dokonce jim se svým týmem přichystali překvapení ve formě sladké svačinky. Navíc vidět některé další poslance naživo byl jistě zážitek. 

Po návštěvě PS následovalo občerstvení v MC Donald’s. A protože nám počasí přálo, vydali jsme se na Kampu do parku u Werichovy vily, kde jsme se najedli a odpočinuli si. Nesmí chybět fotky a Lezoucí miminka známého umělce Davida Černého k tomu přímo vybízela. Odtud naše kroky směřovaly k Lennonově zdi a pak dál po Karlově mostě, k Betlémské kapli a směrem k Václavskému náměstí. Samozřejmě jsme trošku bloudili, i když všichni dostali mapy s popisem zajímavostí na trase. Ale to k cestování patří. smiley Fotogalerie – více fotografií.

Menu