Dětský den ve třetím ročníku

V úterý 31.5.2022 jsme pro děti z třetího ročníku připravili Dětský den. Hned v 8 hodin se všichni třeťáci vydali na fotbalové hřiště, kde bylo pro ně připraveno celkem 25 stanovišť s rozličnými úkoly. Za splnění každého úkolu děti dostávaly jeden bod. Když vše splnily, mohly soutěž absolvovat ještě jednou, ale ve ztížené variantě. Děti skákaly v pytlích, procházely slalom s míčkem na polévkové lžíci, házely na koš, určovaly chutě různých potravin, skládaly puzzle s obrázkem ročního období, běhaly v holinách, skákaly přes švihadlo, určovaly správný čas na hodinách. Také luštily křížovku přímo vytvořenou ke Dni dětí, ve které musely využít vědomosti z mnoha předmětů. Poznávaly na obrázcích zvířata a rostliny, třídily obratlovce do pěti základních skupin. Děti si rovněž cvičily jazýček na nelehkých jazykolamech, hádaly hádanky, lovily obrovité ryby, hrály hru zvanou čára. Z matematiky si spočítaly slovní úlohy na nakupování, stavěly z kostek podle plánku, vážily a měřily předměty, procvičily si osovou souměrnost a doplňovaly logické řady čísel. Vyzkoušely si paměť v Kimově hře, a také hmat, když poznávaly předměty skryté v pytli.

Přestávku děti využily k míčovým hrám, a tak jsme mohli vidět nevšední fotbalové zápolení třeťáků a deváťáků, kteří nám pomáhali na stanovištích.

Všichni dostali za své snažení sladkou odměnu, ti nejlepší z každé třídy i diplomy a ceny.

Moc děkujeme třídě 9.B za úžasnou pomoc při organizaci celého dopoledne, a také panu Bartuškovi za možnost občerstvení v bufetu. Na párek v rohlíku se těšili snad úplně všichni☺️

Celé dopoledne doprovázelo i krásné květnové počasí, a tak si děti dnešní den opravdu užily. Fotogalerie

Menu